Grillezett makréla

Grillezett makréla

Hozzávalók:
60 dkg makréla
4 szál rozmaring
1 csokor kakukkfű
1 csokor bazsalikom
5 dkg dió
1 csokor petrezselyem
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom
1 teáskanál só
bors ízlés szerint
30dkg burgonya
0,5 dl fehérbor
5 dkg parmezánsajt

 Elkészítés:
A makrélát szárazra töröljük, kívül-belül enyhén sózzuk, borsozzuk. Belsejébe kakukkfű, rozmaring ágakat és citrom szeleteket dugunk. Kívül meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk szintén kakukkfűvel és rozmaringgal.
A körethez három kisebb burgonyát sós vízben félig megfőzünk, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
Olívaolajból, dióból, bazsalikomból, petrezselyemből, sóból, 2 gerezd fokhagymából, citrom reszelt héjából pestot készítünk.
A burgonyakarikákat kisebb kerek formába (pl. 10-14 cm átmérőjű tortagyűrűbe) lerakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, pestot teszünk a tetejére, kis borral meglocsoljuk, és frissen reszelt parmezánt szórunk rá. Így rétegezzük, míg el nem fogy a krumpli. A tetejére pesto és parmezán kerül. Ezt sütjük meg 180 fokos sütőben.
A halat grillrácsra tesszük, és a krumpli mellé tesszük fóliával letakarva. Majd később a fóliát levesszük, és úgy grillezzük tovább.
A burgonya ugyanennyi idő alatt elkészül.