Bajai halászlé

Bajai halászlé

Hozzávalók:
2 kg ponty
2,6-3 l víz
4 dkg finomra őrölt édes-nemes paprika
2 közepes fej hagyma
kb. 4 dkg só (besózáshoz és ízesítéshez)
20 dkg gyufatészta
3-4 cseresznyepaprika

Elkészítés:
Főzés előtt a megtisztított, darabolt, beirdalt halat pár órával előbb besózzuk. A halfejet kettévágjuk. A halszeleteket az apróra vágott hagymával együtt belehelyezzük a bográcsba.  Ezek után felöntjük a vízzel. Erős tűzön felforraljuk, és a habzás után a lébe belemérjük a törött paprikát és a cseresznye paprikát. Mindvégig ügyeljünk a forrás intenzitására. A forrástól számított 35-40 perc alatt kész a finom bajai halászlé. Amennyiben kell még sózni, azt mindenképp az utolsó percekben tegyük. A külön főzött gyufatésztával tálaljuk.