Kulináris Örökség

KÖZÉPPONTBAN A HUNGARIKUMOK

Értéket őrzünk

Generációkon átívelő receptek hozzávalói landolnak egy-egy főzés alkalmával a Nomad Picnic tradícionális bográcsaiban. A Nomad Picnic termékeivel számos olyan ételt el tudtok készíteni, melyek a magyar konyha alapjait képviselik, legyen szó bográcsos ételről vagy a híres kürtőskalácsról.

A hungarikumok a magyar nemzeti értékeken belül olyan kincsek, amelyek léte megőrzendő és egyedülálló. 

Halászlé, a dupla Hungarikum

A bajai és a tiszai halászlé nem csak összetevőiben, elkészítésükben is különböznek egymástól. S a kínos kérdést, hogy kenyérrel vagy gyufa tésztával, még fel sem tettük. Bár ez örök ellentét marad a két tábor között, abban mindannyian egyetértenek, hogy az igazán ízletes hallé bográcsban készül, amelynek mindkét változata helyet kapott a hungarikumok gyűjteményének listáján.

Magyar gulyás

A gulyás közeli rokonaival, a pörkölttel és a paprikással a legklasszikusabb magyar ételek táborát gazdagítja. A klasszikus magyar gulyás összetevői között sok más hungarikum is szerepel. A gulyást konyhai tűzhelyen is elkészíthetjük, azonban a bográcsban készült ételek íze nem hasonlítható össze a konyhában készültekével.

Lehengerlő finomság,
a magyar kürtőskalács

A kürtőskalács az erdélyi magyarság, különösen a székely vidék kedvelt süteménye: egyszerre székely, erdélyi és magyar. Ezt az édes hungarikumot szabad parázson, egy csonka kúp alakú fadorongra hosszan feltekerve sütik. A vaníliás illatú finomság 2015 óta gazdagítja a hungarikumok listáját.

Igazi hazai receptek

Egy kis kedvcsináló a szabadtéri főzéshez, sütéshez!
Keresgéljetek receptjeink között és készítsétek el a legfinomabb falatokat kint a szabadban!