Halfőző Bogrács

 Amiben az eredeti
halászlé készül

Büszkék lehetünk rá, hogy a bajai és a tiszai halászlé is szerepel a hungarikumok listáján. Bár a két halászlé nem csak összetevőiben, elkészítésében is különbözik egymástól, abban nincs külünbség, hogy igagzán ízletes hallevet csak bográcsban lehet készíteni. 

A halfőző bogrács titka a formájában rejlik. A halászlevet zubogtatva kell főzni, viszont a lobogó víz egy átlagos edényben összetörné a haldarabokat. A halfőző bogrács fala a felfelé szűkülő formájánák és a zikni vonalnak köszönhetően befelé forgatja a vizet, a haldarabokat gyakorlatilag mozdulatlanul hagyva.

A Nomad Picnic bajai halfőző bográcsa peremes kialakítással készül, mely merevebb és stabilabb a piacon kapható perem nélküli változatoknál. Halfőző bográcsaink kétféle változatban és több méretben kerülnek gyártásra.

A Nomad Picnic halfőző bográcsok 9 különböző méretben kaphatóak.

Klasszikus halfőző bogrács

 Méretei: A Nomad Picnic halfőző bogrács 9 különböző méretben érhető el (6, 8, 10, 13, 16, 20, 25, 30, 40 liter)

Anyaga: kapható zománcozott (2 réteg zománc) és rozsdamentes változatban is.

Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel elmosni, kerülve a karcolódást okozó szerek és eszközök használatát! Ütődéstől óvni szükséges!

Hozzáillő kiegészítők

Tálalóbogrács

 

Bográcsállvány

 

Gyufatésztával vagy kenyérrel az igazi?

u

A bajai és a tiszai halászlé nem csak összetevőiben, elkészítésükben is különböznek egymástól. Hogy gyufatésztával vagy kenyérrel a finomabb, valószínűleg örök ellentét marad a két tábor között, de abban mindannyian egyetértenek, hogy az igazán ízletes hallé csak is bográcsban készülhet.