Magyar És Horvát Üst

A vidéki háztartások nélkülözhetetlen kelléke

Egyetlen vidéki magyar háztartás sem nélkülözheti a tradicionális magyar üstöt. Disznóvágáskor ez a hasznos edény szolgáltatja a melegvizet, ebben forr az abalé és bizony a zsír sütése is az üstök feladata. Formájának köszönhetően a zsír kevergetése sem kerül nagy erőfeszítésbe, hiszen íves alakja megvezeti a fakanalat. 
A vidéki háziasszonyok választása is gyakran esik az üstre, amikor elérkezik a lekvárfőzés és paradicsom befőzésének ideje.  Magyar üst mellett a Nomad Picnic a tradicionális horvát üstök gyártásával is foglalkozik.

A Nomad Picnic üstök kétféle változatban és 5 különböző méretben kaphatóak.

Tradicionális magyar és horvát üst

Méretei: Nomad Picnic kétféle üstöt gyárt,  magyar üstöt, mely kapható 50, 60, 70, 80 és 100 literes változatban, és horvát üstöt, mely elérhető 70, 80, és 100 literes méretben is.

Anyaga: zománcozott fém (2 réteg zománc)

Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel elmosni, kerülve a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Ütődéstől óvni szükséges!

Hozzáillő kiegészítők

Hurkaabáló

Akasztókampó

 

Pálinkafőzésre ne használd! Hogy miért?

u

A legtöbb pálinka alkoholtartalma 37,5% és 55% közé esik. A zománcozott edények falát az alkoholtartalmú folyadékok károsítják, így az üstöt pálinkafőzésre nem ajánlott használni!